Projekt Flen, Sparreholm

Projekt Flen, Sparreholm

Projektet

Materialval och livscykel
De material vi väljer till våra nybyggnadsprojekt ska vara hållbara vad avser klimatavtryck samt ska vara beständiga och åldras väl över tid. Material som sten, tegel och trä använder vi gärna, då de har en bra beständighet och åldras på ett trevligt sätt.

Våra bostäder utrustas generellt med parkettgolv, keramiska plattor i hall och badrum samt funktionella och hållbara snickerier. Fönsterbänkar i natursten.

Energiförbrukning
Byggnaderna är utrustade med FTX ventilation, värme från bergvärmeanläggning samt elproduktion från solelceller placerade på tak. Detta tillsammans med välisolerade hus gör att vår energiförbrukning ligger under 50% av gällande krav enligt BBR.

Vi utrustar våra bostäder med individuella mätsystem där uppvärmning, varmvatten och kallvatten mäts individuellt, detta gör att man kan följa sin egna förbrukning och betalar enbart för den energi och vattenmängd man förbrukar. Detta skapar en bra medvetenhet samt sänker det totala klimatavtrycket för varje bostad.

Köken utrustas med energisnåla kyl/frysar, diskmaskiner och induktionshällar.
Badrummen utrustas med energisnåla tvättmaskiner och kondenstorktumlare.

FAKTA


Boendeform: Trygghetsboende och äganderätter samt vårdboende

Antal lägenheter: ca 35

Storlek: 30 kvm - 92 kvm / 1 - 4 Rok

Arkitekt: EGA Architects

Området

I Flen kommun planerar vi en ny trädgårdsstad, där vi planerar byggnation av ett nytt trygghetsboende i två flerbostadshus-kroppar samt i radhusform med gemensamma gemensamhetsutrymmen.


Vår ambition är att erbjuda bostäder i olika bostadstypologier för att få till en bra mix i området där utomhusutrymmen fungerar som en central mötespunkt samt gemensamhetsutrymmen i glashuset där möjlighet till odling ges, en spa-del samt gemensamma middagar.


En träbyggnad planeras med solpaneler på tak vilker kommer ge minimal energiförbrukning, under 25 kwh/m2. 

Bilder

Är ni intresserad av att hyra lägenhet eller lokal eller har andra intressen? Kontakta oss via formuläret nedan

Intresseanmälan

 
 
 
 

Är du en markägare

och söker kapital?
Kontakta oss nedan.